Sumaran hallitus 2024 esittäytyy
Anu Elsilä: puheenjohtaja, rahastonhoitaja
Olen Anu Elsilä Koillis-Pohjanmaan rämevyöhykkeeltä Pohjois-Suomesta. Matkaratsastuksen pariin löysin, kun ajauduin sattumalta 2010 matkaratsastusvalmennukseen Urjalaan. Siitä lähtien olen harrastanut lajia kotipuolessa ja seurannut kotimaista matkaratsastuskenttää siinä ohessa suurella mielenkiinnolla. Kilpailemista kokeilin ensimmäisen kerran 2013, ja omaa hevostani pääsin kvaalaamaan lopulta 2016. Sittemmin kilpailuja on kierretty joka vuosi enemmän tai vähemmän sen mitä perheenlisäykseltä on ehditty kv-tasoja myöten. Pitkät välimatkat tuovat omat haasteensa kilpailemiseen, mutta jos vuori ei tule Muhammedin luo, Muhammedin on liikahdettava.
Mari Marjatsalo: varapuheenjohtaja, jäsensihteeri, tiedotusvastaava
Heippa! Olen Mari, 26v tavoitteellinen matkaratsastuksen harrastaja itärajan lähettyviltä. Leipätyökseni kiertelen työskentelemässä S-ryhmän kaupoissa ympäri Etelä-Karjalaa, hevosten ruuat tosin hankitaan keikkailemalla henkilökohtaisena avustajana. Hevosenhoitajan paperitkin löytyvät, mutta kantapään kautta todettu että parempi vain pitää hevoset harrastuksena niin into pysyy yllä.
Hevosia löytyy (miehen sanoin liikaa) viisi arabialaista, joihin olen täysin hurahtanut sekä kolme lämpöstä. Pari vanhinta viettävät ansaittuja eläkepäiviä, mutta muut kilpailevat tai aloittelevat kisauraansa matkaratsastuksen parissa.
Aloitin lapsena ratsastamisen ratsastuskoulussa, päälajina tuolloin esteet. Matkaratsastuksen pariin päädyin vuonna 2011 ja ensimmäiset vuodet toimin huoltoporukan roolissa. 2013 pääsin aloittamaan kunnolla kisaamisen ystäväni hevosella Handsome S ja saavutimmekin heti ensimmäisenä kilpailuvuotenani SM-pronssia. Ensimmäisen kauden jälkeen ei enää paluuta muihin lajeihin ollut vaan matka vei mennessään. Tuon jälkeen matkan varrella on ollut monia hevosia ja hienoja kokemuksia, parhaimpina saavutuksina joukkuehopeaa NBCH-kilpailuista sekä sijoituksia aina FEI2*-tasolta asti. Kilpailukokemusta on kertynyt mm. Dubaista, Puolasta, Liettuasta ja Venäjältä.
Tällä hetkellä omat tähtäimet ovat kilpailla kansallisella tasolla ykköshevosina Pippin Took Se Ox, Bonanza Wood, Natashina Harmi sekä Federation ox. Samat hevoset nähdään kilparadoilla myös siskoni, mieheni sekä ystäväni ratsastamana.
Oman kisaamisen lisäksi lähellä sydäntä on tutustuttaa mahdollisimman paljon uusia ihmisiä lajin pariin. Viime vuonna onnistuttiikin siinä hyvin harkkakisojen avulla ja tarkoitus jatkaa samalla linjalla ja keskittää oma tekeminen niiden järjestämiseen 😊
Nina Hydén, kilpailuvastaava ja sosiaalinen media
Olen Nina Hydén pian 44-v. porilainen matkaratsastusharrastaja. Toimin seurassa kilpailuvastaavana ja päivittelen lisäksi myös somekanavia.
Matkaratsastukseen olen tutustunut sattumalta lähes 10 vuotta sitten. Hevosharrastuksen olin kyllä aloittanut jo lapsena, mutta vasta matkaratsastuksen löydettyäni tunsin vihdoin löytäneeni oman lajini. Aloitin kilpailu-urani lajin parissa kunnolla seuraavana vuonna seuratasolta ja etenin silloisella hevosellani lopulta kansalliselle tasolle asti.
Olen ollut mukana matkaratsastuksen seuratoiminnassa vuodesta 2019 ja nyt välivuoden jälkeen oli hyvä aika palata takaisin Sumaran hallitukseen. Matkaratsastustuomarin oikeudet sain 2021. Pidänkin erityisesti startti- ja muiden kurssien sekä kilpailuharjoitusten pitämisestä uusille harrastajille. Palasin myös kisaamisen pariin kunnolla v.2023 muutaman vuoden tauon jälkeen hevoseni "Mimmin" Harmimosa Tinker kanssa.
Heli Saari, valmennusvastaava, turvallisuusvastaava
Olen Heli, 40+ tyttö Kuortaneelta, Etelä-Pohjanmaalta. Hevosia olen harrastanut 10-vuotiaasta, mutta taukoa oli välissä melkein 15 vuotta lasten syntymien ym takia.
Ensimmäisen kosketuksen matkaratsastukseen sain vuonna -15, SuMaRan ja Perämettän Puskaratsastajien järjestäessä naapurikylässämme starttikurssin ja harkkakisat. Osallistuin kurssin jälkeen harjoituskisoihin nyt jo vihreämmillä laitumilla laukkaavalla 20-vuotiaalla puoliveriselläni. Entinen estetykki oli todella kuumuva ja kuljetuskammoinen, mutta silti, kaikista sinä päivänä koetuista vaikeuksista huolimatta, tajusin että tämä on ehdottomasti mun laji!
Oikeasti pääsin kisaamaan vuodesta -18 alkaen, hevosellani Bearwood Kingman, joka oli myös puoliverinen. Kingiksen kanssa nousimme 1-tasolta 2.3-tasolle, mutta kilpailemisen jouduimme unohtamaan sen sairastuttua astmaan. Treenaaminen, ja pian kilpaileminenkin, jatkui ystäväni lämminveriruuna Vihtorin kanssa. Vihtorin kanssa etenimme kansalliselle tasolle saakka.
Tällä hetkellä omaa matkaratsua ei ole, ja keskitynkin harrastusta aloittelevien ystävien tsemppaamiseen, sekä ponivarsani kouluttamiseen. Kun tähdet tulevaisuudessa ovat kohdallaan, se omakin ratsu osuu kohdalle 😊
Tiina Loukasmäki, valmennusvastaava, kokoussihteeri
Olen Tiina Loukasmäki ja toimin kunnaneläinlääkärinä Isojoella Etelä-Pohjanmaalla. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisten ja hevosen valmennusfysiologiasta ja pitänyt luonnossa liikkumisesta hevosen kanssa, joten matkaratsastus on ollut erinomainen lajivalinta minulle. Meidän perheellä on viisi hevosta, kaksi shetlanninponia, kaksi suomenhevosta ja yksi nuori arabiristeytys. Lisäksi omistan ystäväni Emilia Bouchtin kanssa arabialaisen täysiverisen, jolla Emilia kilpailee matkaratsastuksessa kansallisella tasolla. Minä toimin kilpailuissa ratsukon huoltajana. Toisinaan minut saattaa tavata matkaratsastuskilpailuissa myös eläinlääkärin tehtävissä.
Minja Sillanpää, verkkosivut, materiaali- ja palkintovastaava
Olen Minja, 29, Pääkaupunkiseudulta ja matkaratsastuksen keltanokka. Kilpailen ja treenaan Mari Marjatsalon hevosilla, viime kaudella hevosella Natashina Harmi. Kotona minulla on 13-vuotias englatilainen täysiveriruuna Galvanize "Pulla", joka tosin viettää jo rauhallisempaa elämää eikä häntä nähdä matkaratsastuksen starttiviivoilla. Vaikka olen uusi matkaratsastuksen saralla, olen ollut hevosten parissa koko ikäni testaten lajeja hevospallosta esteratsastukseen. Matkaratsastukseen ihastuin heti ensi kerrasta kun Mari pyysi mukaan Etelä-Karjalaan treenaamaan!
Kilpailemisen aloitin vuonna 2023 ja tavoitteena edetä pidempiin luokkiin kaudella 2024.